Co to jest za wąż?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Wojciech Czerwiński
    Classic
    • 2010
    • 15

Co to jest za wąż?

czesc mam taki problem moja skoda jest wyposazona seryjnie w xenony i mialem lekka stluczke z przodu ale xenon swiecil i samopoziomowanie tez po odebraniu od lakiernika reflektor wogole nie dziala ani jedna zarowka sie nie siweci od strony kierowcy natomiast drugi reflektor wszystko dzial wyciaglem na zewnatrz reflektor i przychodzia do niego dwie wtyczki jedna 4 pinowa i druga taka wieksza. W 4 pinowej nie ma zadnego napiecia natomiast w drugiej jakies sa patrzylem na bezpieczniki sa ok. Natomiast reflektor ktory dzial ma tylko jedna wtyczke i ta duza. Co teraz mam zobic w czym jest problem musze to naprawic bo mi sie jutro trasa szykuje
    w.czerwinski
  • M@rcin123
    Drive
    • 2008
    • 81

Co to jest za wąż?

Pomóżcie mi w idyntyfikacji węża. Potrzebuje najlepiej numer katalogowy a jak nie to przynajmniej nazwe tego węża. Na załączonym ponieżej zdjęciu pokazałem w czym jest problem. Zielona strzałka to miejsce w którym na łączniku cieknie olej ale to nic bo z drugiej strony gdzie jest czerwona strzałka wąż jest cały zerwany;/ Zauważyłem to wczoraj przy zmienianiu świec najgorsze że nie wiem ile na tym juz jeżdze. Sorki za jakość fotek ale niestety robione telefonem. Z góry dzięki za pomoc
    Pozdrawiam
    Załączone pliki

Komentarz

• marekzu
      L&K
      • 2007
      • 1412
      • Superb II combi (3V5)

czy to nie jest odma przypadkiem?? waz dochodzi do takiego grzybka ma pokrywie glowicy??

Komentarz

• M@rcin123
        Drive
        • 2008
        • 81

ja zabardzo sie na tym nie znam ale wąż odchodzi od korka wlewu oleju do silnika i idzie na dół tam gdzie zaznaczylem czerwona strzalka pod tym jest filtr oleju. nie wiem dokladnie od czego jest ten waz ale napewno plynie przez niego olej. a nawet nie wiem co to jest odma.

Komentarz

• marekzu
          L&K
          • 2007
          • 1412
          • Superb II combi (3V5)

Zamieszczone przez M@rcin123
          nawet nie wiem co to jest odma
          odpowietrzenie skrzyni korbowej

Komentarz

• piniu
            Classic
            • 2008
            • 27

06A103217 A to powinien byc yen numer,nie pamietam tylko czy jest razem z oringiem ale raczej tak

Komentarz

• M@rcin123
              Drive
              • 2008
              • 81

Dziękuje Ci bardzo oto mi właśnie chodziło :lol:

Komentarz

• FELICJAN
                Ambiente
                S_OCP Member
                • 2007
                • 118

ten kawałek ...w aso to jakieś 230-250 złociszy.....tak mi powiedziano :shock: i nie odręki
                ...1.6 BFQ SQ24 już jest..piękność i 191.000+ za nami

Komentarz

• M@rcin123
                  Drive
                  • 2008
                  • 81

w srode ide kupic ja akurat teraz mieszkam w czechach i zobacze ile tutaj za to zaplace mysle ze nie bedzie tak zle:P jak kupie to dam znac ile zaplacilem

[ Dodano: Pon 13 Paź, 08 12:31 ]
                  jednak dzisiaj bylem, tutaj tez na zamownienie i wychodzi na polskie 220zl ale to nic najwazniejsze zeby auto bylo dobre
                  znalazlem tez na internecie fajna stronke z czesciami do skody

[ Dodano: Sro 15 Paź, 08 13:38 ]
                  dzisiej odebralem ten waz i jedak zaplacilem na polskie 140zl tylko teraz tak patrze na ten numer katalogowy i mam 06A 103 217 G i teraz nie wiem czy on jest troche inny niz ten 06A 103 217 A czy poprostu w czechach maja inne oznaczenia!? ale jak na to patrze to wypada na ten sam w sumie w sobote dowiem sie jak bede zmienial gozej bedzie jak nie bedzie pasowac.

Komentarz

• Trynity
                    Classic
                    • 2006
                    • 6

Witam

Właśnie strzeliła mi ta odma. Przy rozbieraniu wpadło mi coś do środka. Metalowy oring czy tam pierścień wyciągneliśmy, natomiast pozostaje kwestia ile gumowych części tam wpadło bo całe to było sparciałe. I co teraz? czy filtr to wyłapie, czy będzie źle pójdzie to dalej?

1.6 bfq
                    pozdr
                    MKIV 1,9 agr
                    MKVI 2.0 cbdc

Komentarz

Pracuję...